Verlies FC Groningen ondanks titanenstrijd

FLORENCE - FC Groningen heeft in het UEFA Cup-duel tegen Fiorentina bij het nemen van de strafschoppen aan het kortste eind getrokken.

FC Groningen bewees in de eerste helft al een geduchte tegenstander te zijn voor Fiorentina en liet zich duidelijk niet de kaas van het brood eten. Ondanks kansen voor beide ploegen, bleef het 0-0.

De tweede helft begon mat. Erik Nevland bracht daar in de 54e minuut verandering in met een loepzuiver afstandsschot. Lang duurde de euforie echter niet, want slechts enkele minuten later maakte Adrian Mutu de gelijkmaker; 1-1. Omdat beide teams in de reguliere speeltijd niet verder kwamen dan de 1-1-stand, volgde een verlenging.In die verlenging kwamen beide teams echter niet tot scoren, en dus moesten de strafschoppen de beslissing brengen. Levchenko, de man die nooit mist, beet het spits af en schoot huizenhoog over. Een bloedstollende strijd volgde. Pazzini schoot de eerste penalty van Fiorentina wel raak en toen was Kolder aan de beurt. Als Santana vervolgens mist voor Fiorentina en uitblinker Goran Lovre zijn strafschop wel benut, is het Adrian Mutu die voor de beslissing zorgt.

Ondanks dat FC Groningen de strijd om een plek in de groepsfase niet heeft gehaald, kan de ploeg terugblikken op een heroïsch optreden. Daar konden ook de spelers en trainer Ron Jans zich in vinden. "Sport is gewoon hard en sport is gewoon mooi, en dat heb ik in FC Groningen mogen zien", zei Jans na afloop.
Deel dit artikel:

Recent nieuws