Zonneweide Glimmen krijgt omgevingsvergunning

De zonneweide in Glimmen heeft afgelopen week definitief een omgevingsvergunning gekregen. Als er nog 300 panelen worden gereserveerd, kan worden begonnen met de bouw.

Op dit moment zijn er al 2300 zonnepanelen gereserveerd. De coöperatie zoekt dus nog deelnemers, want voor de bouw van de weide is een minimum aantal van 2600 panelen vereist.

Meedoen

'Geïnteresseerd kunnen op de website kijken. Ook kleine bedrijven, stichtingen en verenigingen kunnen meedoen met een maximum van 40 panelen', laat Coöperatie Zonneweide weten.

De coöperatie heeft het verzorgingsgebied flink uitgebreid zodat meer mensen in de gelegenheid komen om eigen, lokale, groene stroom op te wekken. Het gebied omvat in eerste instantie Glimmen, maar daarnaast bijvoorbeeld ook de kop van Drenthe, Groningen-Zuid, Noordlaren, Kropswolde en De Groeve.

De zonneweide moet komen tussen het spoor en de Zuidlaarderweg in Glimmen (Foto: Zonneweide Glimmen)

'We onderzoeken ook de mogelijkheden om de ecologische meerwaarde van de zonneweide te vergroten', aldus de coöperatie. Daarbij wordt gedacht aan biodiversiteit en herstel van houtwallen.

Elektriciteit leveren in 2021

De planning is er op gericht om begin 2021 elektriciteit te gaan leveren.

Meer over dit onderwerp:
duurzaamheid zonnepanelen
Deel dit artikel:

Recent nieuws