FC Groningen verliest met 5-1 van NEC

NIJMEGEN - FC Groningen heeft zondag in stadion De Goffert in Nijmegen met 5-1 verloren van NEC. De wedstrijd begon spectaculair: binnen tien minuten hadden beide partijen al een strafschop benut.
NEC kreeg na vijf minuten een strafschop toegewezen vanwege een overtreding van Ondrej Svejdik. De verdediger van FC Groningen liet weten het hier niet mee eens te zijn en ontving vervolgens een gele kaart. Twee minuten daarna kreeg de FC een penalty cadeau, omdat Evgeniy Levchenko in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Koen van de Laak benutte deze kans: 1-1.
In de 29ste minuut maakte Svejdik nogmaals een overtreding en kreeg hij rood. Overigens had direct rood voor NEC-speler Rutger Worm vlak daarna niet misstaan, maar na een harde overtreding op Van de Laak volstond scheidsrechter Wiedemeijer met geel. Dit tot ergernis van trainer Ron Jans, die direct na het rustsignaal naar de middenstip liep om verhaal te halen bij Wiedemeijer.
FC Groningen moest de wedstrijd dus uitspelen met tien man. Het duurde enige tijd, voordat NEC gebruikt wist te maken van dit voordeel, maar in de 63ste minuut scoorde Lorenzo Davids: 2-1. Jhonny van Beukering maakte er in de 74ste minuut 3-1 van en vier minuten later schoot Jonas Olsson de 4-1 binnen. Van Beukering bezorgde NEC in de eindfase het vijfde doelpunt.
FC Groningen heeft nu 14 punten uit 9 wedstrijden en is gezakt van de zevende naar de negende plaats in de Eredivisie.