Besmette asielzoekers verplaatst naar noodopvang Zoutkamp

De Willem Lodewijk van Nassaukazerne in Zoutkamp
De Willem Lodewijk van Nassaukazerne in Zoutkamp © ProNews
De besmette asielzoekers in het azc in Sneek, waar vorige week het coronavirus is uitgebroken, worden overgebracht naar de noodopvang in Zoutkamp. Daar gaan zij veertien dagen in quarantaine.
Dat heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers besloten. De noodopvang bevindt zich in de Willem Lodewijk van Nassaukazerne. Daar verblijven momenteel negentig andere asielzoekers. Die worden deze dinsdag nog overgebracht naar de COA-locaties in Ter Apel en Budel, waar ze hun verdere asielprocedure zullen doorlopen.

28 bewoners met coronavirus

Afgelopen vrijdag werd bij 22 bewoners van het azc in Sneek het coronavirus vastgesteld. Dat aantal is inmiddels gestegen naar 28. Volgens het COA gaat het in alle gevallen om 'hooguit milde klachten'. Zij zullen samen met hun gezinsleden zo snel mogelijk worden overgebracht naar Zoutkamp.

Zestig personen

In totaal gaat het bij elkaar om ongeveer zestig personen. De quarantaine duurt in elk geval tot 25 mei. Zij zullen tot die tijd hun woonruimtes niet mogen verlaten. Als ze genezen zijn verklaard, keren ze terug naar het azc in Sneek.

Burgemeester: op tijd geïnformeerd

Na 25 mei wordt de Willem Lodewijk van Nassaukazerne niet meer ingezet voor de opvang van vreemdelingen of asielzoekers, zegt een woordvoerder van het COA. Burgemeester Henk Jan Bolding van Het Hogeland laat weten dat hij op tijd over de verplaatsing is geïnformeerd en dat hij ' zich vergewist heeft van alle maatregelen die zijn getroffen om verspreiding van het virus in én buiten de opvang te voorkomen'.