Werkstraf voor man die gestolen urn verstopte in Heemtuin

De Heemtuin (archief)
De Heemtuin (archief) © Priscilla Straat/Groningen in Beeld
Een 31-jarige man uit Muntendam moet voor straf twintig uur werken, omdat hij een gestolen urn in zijn bezit had en verstopte.
De man verstopte de urn in de Heemtuin, waar hij vlak bij woonde, zodat de agenten die niet zouden vinden. Heling. vond de rechter.

Woning doorzocht

De agenten doorzochten in juli 2018 een wooncomplex in Muntendam op gestolen goederen. De man huurde daar een kamer. Kort daarvoor verstopte hij de urn. Zijn buren vonden tijdens een wandeling met de hond de tas met daarin de urn. Ze brachten de bijzondere vondst naar de politie.

Ander verhaal

De vinders vermoedden dat de verdachte wellicht iets met de urn te maken kon hebben. De Muntendammer vertelde hen dat hij die op verzoek van een medebewoner had verstopt. Bij de politie trok de man deze verklaring in. Tegenover de rechter bekende hij het verstoppen van de urn, maar hij wist niet waarom hij dit deed en ook niet dat het een urn betrof.
De rechter geloofde de man niet. Ze hield in haar straf rekening met het tijdsverloop en het blanco strafblad van de man.