Thermaalbad in Bad Nieuweschans gaat weer open

Het zwembad van Thermen Bad Nieuweschans.
Het zwembad van Thermen Bad Nieuweschans. © Kuuroord Fontana
De zwembaden van Thermen Bad Nieuweschans zijn vanaf vrijdag weer geopend. Vooralsnog kunnen alleen hotelgasten er gebruik van maken. De Veiligheidsregio Groningen heeft toestemming gegeven voor de heropening van de baden.
Eerder deze week mochten binnen- en buitenzwembaden hun deuren al openen, onder strikte voorwaarden. Zo moeten mensen thuis douchen en altijd anderhalve meter afstand houden. Het thermaalbad valt normaal gesproken onder wellness, dat tot 1 september gesloten moet blijven. Voor de zwembaden is nu een uitzondering gemaakt.
Thermen Bad Nieuweschans gaat niet over één nacht ijs om weer open te kunnen. Zo krijgen bezoekers een intake-gesprek met vragen over hun gezondheid. Ook dragen medewerkers waar nodig handschoenen of mondkapjes. Het protocol voor de zwembaden geldt ook voor de thermaalbaden.

Sauna's blijven dicht

De sauna's van het kuuroord mogen nog niet open, wat voor financiële problemen zorgt bij het bedrijf. Zo liet directeur Fabian Dolman van Quality Wellness Resorts woensdag weten dat de sluiting door het coronavirus banen gaat kosten bij het bedrijf. Om hoeveel medewerkers het gaat, is nog niet duidelijk. Bij Thermen Bad Nieuweschans werken 220 mensen.
Het bedrijf kan nog niet zeggen wanneer de thermaalbaden weer opengaan voor dagbezoekers.