Europees kampioen Bart Swings naar Gronings Team IKO

© Orange Pictures/Marcel van den Bos
De Belgische schaatser Bart Swings rijdt komend seizoen voor Team IKO, van de Groningse trainers Erwin en Martin ten Hove.
De 29-jarige Belg is de regerend Europees kampioen op de massastart, het onderdeel waarop hij zilver pakte bij de Olympische Spelen van 2018 in Zuid-Korea. Eerder verzekerden de broers Ten Hove zich onder anderen al van de diensten van schaatstoppers Esmee Visser, Jorien ter Mors en Melissa Wijfje.

Combinatie met Blokhuijsen

Swings komt over van Royal A-ware, de marathonploeg van Jillert Anema, en gaat bij Team IKO ook als trainingspartner van kopman Jan Blokhuijsen fungeren.
'Wij geloven heel erg in de combinatie Swings- Blokhuijsen', aldus Team IKO. 'Ze hebben vergelijkbare doelen en kunnen goed samen trainen. Bart is ontzettend fit en wil zich komend seizoen met name op technisch gebied verbeteren, wij denken hem daar goed mee te kunnen helpen.'
Lex Dijkstra verlengde zijn contract bij de ploeg van de trainers Erwin en Martin ten Hove met een jaar. Dijkstra werd in 2018 tweede op de NK allround.