Drent verkoopt bijzonder shirt voor FC-supporters in geldnood

Voormalig FC Groningen-spits Martin Drent verkoopt een voor hem bijzonder shirt. Niet omdat hij er graag vanaf wil, maar omdat hij met de opbrengst seizoenkaarten wil kopen voor FC-supporters die het momenteel financieel zwaar hebben.

Daarmee reageert Drent op de oproep van een andere oud-spits van de FC. In een videoboodschap kondigde de Noor Erik Nevland namelijk aan dat het twee seizoenkaarten heeft gekocht, die hij laat gebruiken door supporters die het niet breed hebben. In de video roept hij andere oud-spelers op dit ook te doen.

Drent verkoopt een shirt van Rot-Weiß Erfurt. De spits speelde in 1991 zijn enige twee Europese wedstrijden uit zijn carrière tegen de Duitse ploeg. Hij ruilde zijn shirtje met de nummer 9 van Rot-Weiß Erfurt.

Ondanks deze waarde gaat het shirt nu weg naar de hoogste bieder. 'Beneden de 100 euro gaat het shirt niet weg', meldt Drent op Facebook. Aan het begin van vrijdagavond was het hoogste bod al 475 euro en iemand doneerde los daarvan al 100 euro.

'Dus drie seizoenskaarten gaan lukken', aldus Drent. 'Het screenen van de supporters die het momenteel financieel lastig hebben gaat via de supportersverniging van FC Groningen.'

Zaterdag om 12 uur hamert de oud-spits de spontane veiling af. Als de hoogste bieder in een van de drie noordelijke provincies woont, komt hij het shirt persoonlijk brengen.

Meer over dit onderwerp:
voetbal fcgroningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws