Bijzonder shirt van Martin Drent levert 1400 euro op

Het geruilde shirtje van Rot-Weiß Erfurt
Het geruilde shirtje van Rot-Weiß Erfurt © Martin Drent
Het shirt, dat voormalig FC Groningen-spits Martin Drent in de verkoop heeft gedaan om FC Groningen te ondersteunen, heeft 1400 euro opgeleverd. Met dit bedrag kunnen zeven seizoenkaarten worden aangeschaft. Drent wil dat de kaarten terecht komen bij supporters, die het momenteel ook niet breed hebben.
Hij stelt de kaarten beschikbaar aan de supportersvereniging FC Groningen. ' Zij zorgen ervoor ze bij de juiste personen terecht komen', aldus de oud-prof. Het shirt gaat naar Eddy Roossien uit de stad Groningen. Hij had er 1250 euro voor over. Daarnaast kreeg Drent een donatie van 100 euro voor zijn actie en hij doet er zelf nog een 50 euro bij. Het gaat trouwens om een shirt van Rot-Weiß Erfurt. Tegen deze club speelde de voormalige goaltjesdief van de FC zijn enige twee Europese wedstrijden. Drent ruilde toen in 1991 zijn shirt met de nummer 9 van de Duitsers.
De actie verliep succesvol. Drent kwam vrijdag in actie nadat een andere spits uit verleden van de FC, Erik Nevland, twee seizoenkaarten aanschafte om zijn oud-werkgever te helpen in deze tijd. 'Ik dacht bij mezelf, dat shirt moet een bedrag voor één seizoenkaart op kunnen leveren. Maar het liep storm en nu kunnen we er zeven voor kopen.'