Suarez, Van Dijk en Hateboer steunen FC en kopen seizoenkaarten

Erik Nevland kwam met een oproep om seizoenkaarten te kopen voor FC Groningen en die kaarten dan weg te geven aan mensen die wel naar het stadion willen, maar geen seizoenkaart kunnen kopen. Hij kocht twee seizoenkaarten om de FC en Jeugdfonds Groningen te steunen in deze tijden.

Met de hashtag #laatonsweereensjuichen riep de Noor meer oud-FC'ers op om de club te steunen. De hashtag is in het leven geroepen door FC Groningen zelf om zo de clubliefde te laten zien en daarnaast de oproep om af te zien van de tegemoetkoming waar supporters recht op hebben na het afgebroken Eredivisie-seizoen.

Meer oud-FC'ers

Martin Drent gaf daar vrij snel gehoor aan de oproep van Erik Nevland om als oud-FC'er iets te doen voor de club en verkocht het shirt dat hij ruilde in zijn enige Europese wedstrijd. Het geld levert in totaal zeven seizoenkaarten op bleek zaterdagmiddag.

Daar eindigt de actie van Nevland niet, want ook Nederlands Elftal-aanvoerder Virgil van Dijk deed zaterdagmiddag een duit in het zakje en kocht vier seizoenkaarten voor FC-supporters die zelf geen seizoenkaart kunnen veroorloven.

Een andere oud-topverdediger van de FC, Hans Hateboer, schenkt drie seizoenkaarten aan Jeugdfonds Groningen.

Maar ook Barcelona-spits Luis Suarez weet waar hij vandaan komt en steunt zijn eerste Europese club.

Ook de huidige spelers van FC Groningen zetten hun beste beentje voor om hun club erbovenop te krijgen. De komende tijd gaan ze zo'n tweeduizend adressen langs om de actie te promoten.

Lees ook:
- Bijzonder shirt van Martin Drent levert 1400 euro op
- ‘Staat ineens Sergio Padt voor je deur’

Meer over dit onderwerp:
fcgroningen voetbal coronavirus zorg
Deel dit artikel:

Recent nieuws