PVV en Partij voor de Dieren willen opheldering over verontreiniging voormalige AAgrunol-terrein

Het fabrieksterrein zoals dat er vroeger bij lag
Het fabrieksterrein zoals dat er vroeger bij lag © RTV Noord
Welke gevolgen kent de bodemverontreiniging op het voormalige AAgrunol-terrein in Groningen voor de aanpak van de zuidelijke ringweg? Op die vraag willen de gemeenteraadsfracties van de PVV en de Partij voor de Dieren antwoord van het college van de gemeente Groningen.
De twee fracties concluderen dat ingenieursbureau Tauw verschillende onderzoeken heeft gedaan naar bodemvervuiling op het voormalige AAgrunol-terrein in Groningen.

Arseen

Uit die onderzoeken komt volgens de partijen naar voren dat er verhoogde concentraties van arseen zijn gemeten. Beide partijen willen van het college weten in hoeverre het iets gedaan heeft met deze verhoogde waarden en hoe het zich verhoudt met betrekking tot de bouw van de zuidelijke ringweg.

Rapporten

'De PVV vindt dat de gemeentelijke verantwoordelijkheid ten aanzien van de volksgezondheid zwaarwegend moet zijn', laat PVV-voorman Ton van Kesteren weten.
'Wij willen geen technische discussies meer met projectorganisatie Aanpak Ring Zuid, maar willen rapporten zien', vult Partij voor de Dieren-fractievoorzitter Kirsten de Wrede aan.
De fracties hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van Groningen.