Ook prikpen in Van Mesdag mogelijk onjuist gebruikt

Ook prikpen in Van Mesdag mogelijk onjuist gebruikt
GRONINGEN - Ook in de Van Mesdagkliniek in Groningen is mogelijk een prikpen verkeerd gebruikt. Daardoor kunnen zowel patiënten als medewerkers besmet zijn geraakt met hiv, hepatitis B of hepatitis C.
Een week geleden bleek een gezondheidscentrum in Almere een prikpen voor het bepalen van het suikergehalte onjuist te hebben gebruikt. Honderden mensen moesten daardoor gecontroleerd worden op een mogelijke besmetting.
Toen de medische dienst van de Van Mesdagkliniek van het nieuws hoorde, werd ook daar de prikpen onder de loep genomen. Ook in de kliniek blijkt het apparaatje niet altijd goed te worden gebruikt. Zo worden de naalden niet altijd goed doorgedraaid, waardoor een en dezelfde naald mogelijk bij meerdere mensen is gebruikt.
Volgens de Van Mesdagkliniek is de kans op besmetting uiterst klein, maar niet uitgesloten. Iedereen die tussen april 2006 en nu is geprikt met de pen, wordt op de hoogte gebracht en gevraagd zo snel mogelijk een bloedtest te laten doen. Inmiddels hebben 100 mensen zich gemeld.