Onderzoek naar route pendelbus binnenstad

Er komt een onderzoek naar de route die een pendelbus in de binnenstad van Groningen gaat rijden. Mogelijk wordt de noordzijde van het UMCG erin meegenomen.

Zodra de lijnbussen niet meer over de Grote Markt rijden, komt er alternatief vervoer. De lijndiensten van Qbuzz rijden dan alleen nog via de Diepenring. Momenteel rijdt er nog wel een pendelbus op het Zuiderdiep.

Meerdere routes

'We doen onderzoek naar meerdere routes door de binnenstad. Ook doen we onderzoek naar de tarieven van de bus', zegt wethouder Philip Broeksma (GroenLinks).

Het is niet de eerste keer dat er een pendelbus komt. De vorige verdween een jaar geleden bij gebrek aan animo. 'En de bus wordt nu niet gemist', vindt Simon van de Pol (VVD).

Aansluiten OV-knooppunten

Om de bus populairder te maken, hopen CDA en Partij voor de Dieren dat de bus goed aansluit op OV-knooppunten. De pendelbus moet volgens hen onderdeel van een netwerk worden.

De bus moet ook rolstoelvriendelijk zijn en bruikbaar voor toeristen. Het is nog niet zeker dat deze route van de pendelbus er gaat komen.

Lees ook:
- Onderzoek naar terugkeer pendelbus in binnenstad

Meer over dit onderwerp:
binnenstadgroningen openbaarvervoer toerisme
Deel dit artikel:

Recent nieuws