Voedselbank Oldambt verwacht 20 procent meer klanten

Voedselbank Oldambt verwacht de komende tijd 20 procent meer klanten te moeten bedienen.

Dat zegt Henk Koning van de stichting Azzur. Hij verzorgt de intakesvan nieuwe klanten van de voedselbank, die ook Pekela voorziet van pakketten.

Die groei komt deels door de maatregelen rond het coronavirus. 'De laatste twee weken hebben we negentien nieuwe aanmeldingen gekregen', vertelt Koning. 'Een aantal daarvan is werkloos geworden door corona. Die zijn daardoor weer terug bij af.'

Dit jaar geen afname

Verder valt het op dat er geen afname is van het aantal klanten van de voedselbank in deze tijd van het jaar, zegt Koning. 'Andere jaren was het in mei redelijk rustig met nieuwe aanmeldingen. Het aantal klanten zakt altijd in mei, juni en juli. Dit jaar dus niet.' Hij vermoedt dat dit onder meer komt door de maatregelen rond het coronavirus.

De voedselbank van Oldambt en Pekela bereidt zich voor op een verder toename van het aantal klanten. Er wordt gekeken hoe er zo veel mogelijk eten kan worden binnengebracht.

Koning verwacht dat er voldoende eten zal zijn voor iedereen. Op dit moment maken er zo'n 400 gezinnen gebruik van de voedselbank in Oldambt en Pekela.

Lees ook:
- Alles over het coronavirus

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg armoede
Deel dit artikel:

Recent nieuws