Zorgcentra Maartenshof en Innersdijk laten volgende week weer bezoek toe

Bewoners van verzorgingstehuizen Maartenshof in Groningen en Innersdijk in Ten Boer mogen vanaf volgende week maandag, 25 mei, weer bezoek ontvangen. De tehuizen zijn volgens minister Hugo de Jonge voldoende voorbereid.

De Jonge stelde tijdens de persconferentie dinsdagavond dat verzorgingstehuizen weer open mogen, mits er geen coronabesmettingen zijn geweest en er goede voorzorgmaatregelen zijn getroffen.

Innersdijk had eerder al aangegeven te willen meedoen aan een proef waarbij bezoek voor bewoners weer werd toegestaan. Daarvoor werd verpleeghuis Van Julsinga in Delfzijl geselecteerd. Innersdijk moest dus wachten. Maartenshof vervulde tijdens de coronacrisis een coördinerende rol.

Half uur blijven

Voor bezoek gelden strikte regels. Zo mag er maar één vaste bezoeker per bewoner op visite komen. Die mag slechts een half uur blijven in een speciale bezoekersruimte. Een omhelzing mag alleen met een mondkapje op. De afspraak moet van tevoren zijn gepland.

Innersdijk en Maartenshof zijn onderdeel van Zorggroep Groningen. De andere twee instellingen die daar ook onder vallen, Bloemhof in Ten Boer en A.G. Wildervanck in Veendam, blijven vooralsnog gesloten voor bezoek. De zorggroep wil eerste kijken hoe de heropening gaat bij de overige twee instellingen. Als alles goed gaat, openen de overige twee een week later ook.

Het is niet duidelijk of er nog meer zorginstellingen in Groningen zijn die per 25 mei de deuren weer op een kier zetten voor bezoek.

Lees ook:

- Verpleeghuis in Delfzijl mag bezoekregeling verruimen: 'Zoenen met mondkapje op'
- Dirkje haalt haar man uit verpleeghuis: 'We gingen kapot van heimwee'
- Alles over corona

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg Nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws