Drukte bij bootjesverhuurder; extra personeel voor de schoonmaak

Bootjesverhuurder Thijs Huisman heeft op Hemelvaartsdag extra personeel ingezet om de drukte bij zijn bootjesverhuurbedrijf aan te kunnen. Op die manier kan hij blijven voldoen aan de coronaregels.
'Het kost allemaal net iets meer tijd om de bootjes na elk gebruik te ontsmetten voor de volgende', zegt Huisman. Gedurende de hele dag varen bootjes af- en aan. Speciale looproutes en wachtvakken moeten ervoor zorgen dat het in goede banen wordt geleid.
De ondernemer heeft looproutes op de kade gemaakt
De ondernemer heeft looproutes op de kade gemaakt © Martijn Klungel/RTV Noord
Rond het middaguur waren die wachtvakken ook echt nodig: Een handjevol bootjes kwam aan, terwijl de volgenden recreanten er op stonden te wachten. Na een ontsmettingsronde konden ook zij het Oldambtmeer op.
De ondernemer had de drukte verwacht: 'De combinatie feestdag en mooi weer betekent een hele drukke dag voor de botenverhuur', zegt hij. 'Bovendien is er op dit moment vrij weinig open. Straks gaan bijvoorbeeld pretparken weer open, maar op dit moment is er niet heel veel te doen.'
Alle bootjes zijn donderdag gereserveerd. Alleen gezinnen, huisgenoten en stellen mochten zo'n bootje huren. Toch heeft de ondernemer meermaals moeten zeggen dat groepen niet welkom zijn: 'Op dit moment kan het helaas niet. Hopelijk kan dit later het seizoen weer'.