Machinist overleden bij botsing tussen trekker en trein in Hooghalen (update)

De trein botste op een aanhanger van een tractor
De trein botste op een aanhanger van een tractor © De Vries Media
Bij een botsing tussen een personentrein en een trekker op een onbewaakte overgang bij het Drentse Hooghalen is de machinist overleden.
De 58-jarige machinist uit Hardenberg raakte volgens de politie beklemd en overleed ter plekke.
Ten tijde van de botsing zaten er 52 passagiers in de trein. Van hen raakten twee lichtgewond, meldt RTV Drenthe. Alle treinpassagiers zijn gecontroleerd door een arts en zijn in bussen van de NS vervoerd. De bestuurder van de trekker is met de schrik vrijgekomen. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een verklaring. Voor hem is slachtofferhulp geregeld.

Kiepwagen

De trein botste op een kieper die achter de trekker hing. Die aanhanger zat vol met puin en zand. Door de klap ontspoorde de trein en kwam een paar honderd meter verderop tot stilstand. Ook raakte de bovenleiding ernstig beschadigd.

Rest van de dag gestremd

Het treinverkeer is tussen Hoogeveen en Assen de rest van de dag gestremd en zorgt daardoor ook voor vertraging van het treinverkeer tussen Groningen en Zwolle. Reizigers van en naar Groningen moeten reizen via Leeuwarden. Volgens de NS kan de extra reistijd oplopen tot 60 minuten.
De politie zet een drone in om te kijken hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.
De politie gaf een interview aan de collega's van RTV Drenthe: