Veel mensen en materieel nodig voor herstel van schade aan spoor na dodelijk ongeluk (update)

ProRail is begonnen met het herstellen van de omvangrijke schade die is ontstaan door het dodelijk ongeluk op het spoor bij Hooghalen vrijdag.

Een trein en een trekker met aanhanger kwamen in botsing op een onbewaakte spoorwegovergang. De 58-jarige machinist uit Hardenberg kwam bij het ongeluk om het leven. De bestuurder van de trekker bleef ongedeerd, twee treinreizigers raakten gewond.

Grote schade

Door de aanrijding is grote schade ontstaan aan de trein, de sporen en de bovenleiding. De voorste wielen van de trein raakten ontspoord. De trein is vrijdagnacht weer op het spoor gezet. Zaterdagmorgen is de beschadigde bovenleiding opgeruimd, waarna een diesellocomotief de trein kon wegslepen richting Amersfoort.

Anderhalve meter afstand

Voor het herstel van het spoor is volgens ProRail veel inzet van mensen en materieel nodig. Er moeten drie portalen, 560 dwarsliggers en 300 meter spoor worden gerepareerd. Speciale machines rijden af en aan om de werkzaamheden te klaren. Volgens Aldert Baas van ProRail zorgen de coronamaatregelen voor een 'extra uitdaging'. 'Voor de werkzaamheden geldt dat we zoveel mogelijk rekening houden met anderhalve meter afstand. Voor de rest hebben we voorschriften op het gebied van hygiëne.'

De verwachting is dat maandagmorgen vanaf zes uur weer treinen van en naar Assen kunnen rijden.

Dit bericht is gewijzigd omdat de trein inmiddels is weggesleept.

Lees ook:
- Tot maandag geen treinen na dodelijk ongeluk
- Machinist overleden bij botsing tussen trekker en trein in Hooghalen

Meer over dit onderwerp:
112nieuws ongeluk openbaarvervoer Nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws