Festival Hongerige Wolf zoekt steun van fondsen en fans

Een eerdere editie van Festival Hongerige Wolf
Een eerdere editie van Festival Hongerige Wolf © René Walhout/RTV Noord
Komt er in 2021 een Festival Hongerige Wolf? Als het aan de organisatie ligt wel, maar dan moeten eerst de kosten van de door de coronacrisis geannuleerde editie van dit jaar gedekt zijn.
'We hebben al kosten gemaakt voor het festival tot nu toe. Daar moeten we eerst uit komen om een goede doorstart te maken', vertelt Joelie Stork namens de organisatie.

Noodzaak

Hoe groot het gat in de begroting precies is, kan Stork niet zeggen. Veel hangt ook af de bedragen die de verschillende cultuurfondsen en de gemeenten het festival nog toekennen.
'Dat plaatje zijn we nu aan het rondmaken', zegt Stork. 'De culture sector heeft het heel moeilijk, maar gelukkig zien de fondsen en gemeenten wel de noodzaak ervan in. We gaan er dus vanuit dat we volgend jaar een festival kunnen organiseren.'

Steunpakket

Om extra vlees op de botten te krijgen, bedacht de organisatie een steunpakket. Zo kun je voor 30 euro per jaar lid worden van 'de roedel' die het festival een warm hart toedraagt.
'Daarmee hebben we jaarlijks meteen een mooi startbedrag', legt Stork uit. Daarnaast is het mogelijk een eenmalige donatie te doen aan het festival.

Kaarten doorschuiven

Sinds het nieuws dat het festival dit jaar niet doorgaat, merkt Stork dat fans meeleven met de organisatie. 'Ze zijn bereid hun kaartjes door te schuiven naar volgend jaar, of geld te doneren. Die bereidwilligheid zien we zeker. Als iedereen een steentje bijdraagt, kan dat enorm schelen voor ons om een tiende editie neer te zetten.'
De tiende editie van Festival Hongerige Wolf staat gepland van 9 tot en met 11 juli 2021.