42-jarige Stadjer stalkt meisje van 18 een jaar lang

Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia © RTV Noord
Voor het stalken van een 18-jarig meisje is een 42-jarige Stadjer veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 180 uur.
De rechter legde de man een contactverbod met het slachtoffer op voor de duur van drie jaar. Valt hij de vrouw in die periode toch weer lastig, dan moet hij de werkstraf alsnog uitvoeren.
De verdachte woont in een flat waar ook de oma van het slachtoffer woont. De man hielp de oudere vrouw wel eens wanneer dat nodig was. Daar trof hij het slachtoffer.
De man haalde op een onbewaakt moment het telefoonnummer van de kleindochter uit de telefoon van haar oma. Hij stuurde vanaf december 2018 WhatsApp-berichten naar het slachtoffer.

Wist niet van ophouden

Hij viel haar ook lastig via Facebook. Het slachtoffer stapte naar de politie en de agenten verzochten de man met klem te stoppen met dit gedrag. Hij ging door en zocht de vrouw ook op in de winkel waar zij werkte.
In december van 2019 volgde de aangifte en werd de man aangehouden. Hij was verliefd, zei hij tegen de agenten. Hij kampt met psychische stoornissen en woont onder begeleiding.

Diefstal kranten

Deze persoonlijke omstandigheden waren voor de rechter de reden om de man een voorwaardelijke straf, als waarschuwing, op te leggen. Wel moet de Stadjer het slachtoffer 1000 euro aan smartengeld betalen.
Hij kreeg de straf ook voor een diefstal van een pakket kranten en het wegmaken van een zwangerschapsmedaillon.