Keet Musselkanaal: 'Een doorgeefsysteem voor het bier dat doen we gewoon niet'

Café de Kelder in Musselkanaal staat in de wijde omtrek bekend om de zogenaamde 'keetfeesten'. Drie maanden geleden was er voor het laatst een feest en het duurt ook nog wel even voordat er weer gefeest kan worden in de privékelder.
Devin de Jonge ziet het voor café de Kelder in Musselkanaal niet zitten om op 1 juni open te gaan. 'Ik wacht af totdat alles weer mag. Het is niet te doen voor ons om met twintig man hier anderhalve meter afstand te houden en een doorgeefsysteem voor het bier dat doen we gewoon niet.'
In 2015 kreeg de keet de titel 'Beste keet van Nederland'. 'Daarmee heb je ook een bepaalde verantwoordelijkheid. 'Je wilt geen slechte naam krijgen', vertelt de Jonge.
De Jonge is op de hoogte van illegale feesten die nu worden georganiseerd. 'Je ziet weleens een filmpje voorbij komen dat mensen met een man of vijftien bij elkaar zitten. Het enige wat ik daartegen kan zeggen: doe het niet. Doe het niet voor jezelf, niet voor mij en ook niet voor de rest van Nederland.
'Stel je voor je gaat wel een feestje geven en er komt controle van de politie, dan verpest je het niet alleen voor jezelf maar ook voor de hele keetcultuur in Nederland.'