Berlinda Aukema volgt Herman Groothuis op als gemeentesecretaris Oldambt

Berlinda Aukema
Berlinda Aukema © Gemeente Oldambt
Berlinda Aukema is vanaf 20 juli de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Oldambt. Ze is de opvolger van Herman Groothuis, die in juli met pensioen gaat.
Volgens de gemeente stond Groothuis aan de wieg van de huidige gemeente Oldambt. Hij bouwde de afgelopen jaren aan de fusie van Reiderland, Scheemda en Winschoten. Ook loodste Groothuis de gemeente door moeilijke financiële tijden en bestuurlijke crises. Dieptepunt was het overlijden van burgemeester Pieter Smit in 2018.
De 56-jarige Aukema werkte eerder al voor gemeenten, maar nog niet ín een gemeentelijke organisatie. Ze heeft achtergrond in de jeugdzorg, energievoorziening, welzijn en aardbevingen.

'Oldambt is prachtig'

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema is heel blij met de komst van Aukema naar Oldambt. 'Er liggen hier flinke uitdagingen, zowel op het financieel vlak als qua organisatieontwikkeling. Wij denken dat zij hier een goede bijdrage aan kan leveren', aldus de burgemeester in het persbericht van de gemeente.
Aukema kan niet wachten om aan het werk te gaan. 'Oldambt is natuurlijk een prachtig gebied met een rijke geschiedenis en veel uitdagingen, zoals de bevingsproblematiek en krimp.'