Zorgverzekeraar Menzis wordt partner van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij

Menzis sluit akkoord met VNN
Menzis sluit akkoord met VNN © ANP
In z'n ambitie om Nederland rookvrij te krijgen, is zorgverzekeraar Menzis een partnerschap aangegaan met Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (GvRV).
Michael Rutgers, voorzitter van de GvRV, is blij met het feit dat steeds meer organisaties zich proactief willen inzetten voor een 'Rookvrije Generatie'.

20.000 tabaksdoden

'Nog steeds raken wekelijks honderden kinderen verslaafd aan roken. Ruim de helft van de mensen die blijft roken sterft aan de gevolgen daarvan. Jaarlijks zijn dat 20.000 tabaksdoden', zegt Rutgers.
Menzis zal haar verzekerden waar mogelijk helpen met stoppen met roken, zegt Gijs Rotteveel, directielid van Menzis. 'Zo helpen we jongere generaties de kiem te zijn van een gezondere toekomst.'

Hulp bij stoppen

Hulp bij stoppen is onderdeel van de basisverzekering, maar Menzis gaat een stapje verder. Rotteveel: 'We bieden succesvolle behandelmethodes en werken samen met gemeenten, het zorgveld en werkgevers in de regio's, waar onze verzekerden wonen, om roken uit te bannen.'
Menzis heeft bovendien het beleggingsbeleid nog verder aangescherpt rondom roken. Waar voorheen nog werd belegd in bedrijven die direct tot 5% van hun omzet haalden uit de productie van tabak en/of tabak gerelateerde producten, is de grens in het nieuwe beleid aangepast naar 0%.