Jongen (15) opgepakt voor steekincident, aanleiding was waarschijnlijk familieruzie

Een ruzie in de familiesfeer was donderdagavond vermoedelijk de aanleiding voor de steekpartij aan de Nicolaas Beetsstraat in Groningen. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Het steekincident vond donderdagavond tegen zeven uur plaats. De verdachte kon vrij snel daarna in de omgeving worden aangehouden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Groningen. Het slachtoffer was een 19-jarige man, eveneens woonachtig in de stad.

Tweetal ligt nog in ziekenhuis

Beiden raakten bij de steekpartij gewond en liggen in het ziekenhuis. Ze kunnen nog niet worden gehoord. Volgens een politiewoordvoerder hebben beide jongens familiebanden met elkaar en lijkt het erop dat een uit de hand gelopen ruzie de aanleiding was voor het steekincident. 'Verder onderzoek moet uitwijzen wat zich heeft afgespeeld en waarom', aldus de woordvoerder.

Vooralsnog geldt alleen de 15-jarige jongen als verdachte. Hoe hij aan zijn verwondingen is gekomen, weet de politie nog niet.

Getuigen en beelden gezocht

De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Ook hoopt de politie op beelden van beveiligingscamera's die iets hebben geregistreerd. In de omgeving van de Nicolaas Beetsstraat bevindt zich onder meer een tankstation van Shell.

Lees ook:

- Gewonde bij steekpartij in Stad

Meer over dit onderwerp:
Nieuws GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws