Proef: Gevangenen Veenhuizen mogen weer bezoek ontvangen

De bezoekregeling voor gevangenissen en tbs-klinieken wordt vanaf 2 juni versoepeld. De gevangenis in Veenhuizen is één van de locaties waar de versoepelingen zullen worden getest.

Vanwege de coronacrisis golden er de afgelopen tijden strenge restricties, maar volgens minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) is het mogelijk die maatregelen vanaf volgende week deels terug te schroeven.

Veenhuizen

Voor de gevangenissen wordt begonnen met een proef op drie locaties: in Alphen aan de Rijn, Arnhem en Veenhuizen mogen gedetineerden een uur per week een bezoeker ontvangen. Er zal geen fysiek contact mogelijk zijn, de gevangenen en bezoekers worden gescheiden door plexiglas.

Ook mogen gevangenen vanaf 2 juni weer in 'uitzonderlijke situaties' de gevangenis verlaten, voor bijvoorbeeld het bijwonen van een uitvaart van een familielid, schrijft Dekker aan de Tweede Kamer.

Sneller voor jeugdinstellingen

Voor tbs-klinieken en jeugdinstellingen worden de versoepelingen sneller doorgevoerd. Alle tbs'ers mogen vanaf 2 juni weer een bezoeker ontvangen, een uur per week. Bij mensen in jeugdinstellingen mogen twee ouders of wettelijke vertegenwoordigers een uur per week langskomen. Ook hier wordt plexiglas gebruikt om het risico op besmetting te beperken.

Lees ook:
- Alles over de coronacrisis

Meer over dit onderwerp:
corona VEENHUIZEN Nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws