ChristenUnie: Groningen is meer dan het Noorderplantsoen

Groningen is méér dan het Noorderplantsoen, vindt de ChristenUnie (CU). Vandaar dat de partij een viertal fietsroutes bedacht om de Groningers komend weekeinde de provincie in te krijgen.

De drukte in vooral het Noorderplantsoen tijdens de afgelopen zonovergoten hemelvaartsdag, moet de CU een doorn in het oog zijn geweest. En met het mooie weer dat er komend pinksterweekend wordt verwacht, zag de partij de bui wellicht al weer hangen.

Pezen in de provincie

Vandaar dat de CU gemeente Groningen, onder de naam 'Pezen in de provincie', op de proppen kwam met een viertal fietsroutes. Want: 'Gelukkig is Groningen veel meer dan de stad alleen!'

En dus, zegt de partij: 'Een mooie manier om toch van het weer te genieten en tegelijkertijd afstand te kunnen houden, is het ontdekken van de natuur en cultuur in de provincie. De fractie van de ChristenUnie gemeente Groningen deelt daarom graag ter inspiratie vier tips voor leuke fietsroutes, naar elke windstreek één.'

Grote Markt

De vier tochten, met start en finish op de Grote Markt, gaan naar het zuidoosten (De Groeve), noordoosten (Appingedam), noordwesten (Ezinge) en zuidwesten (Nienoord).

Route 1, via Meerwijck, De Groeve en Haren. (Foto: ChristenUnie)

Route 2, via Ten Post, Appingedam en de Fraeylemaborg. (Foto: ChristenUnie)

Route 3, via Steentil, Ezinge en Dorkwerd. (Foto: ChristenUnie)

Route 4, via De Poffert, Nienoord en Peize. (Foto: ChristenUnie)


Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN Nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws