Vakbond opent meldpunt voor de horeca

Archief: de foto is genomen vóór de coronacrisis
Archief: de foto is genomen vóór de coronacrisis © FPS/Jos Schuurman
Vakbond FNV Horeca heeft een meldpunt geopend waar horecamedewerkers ervaringen kunnen delen over de werkomstandigheden vanaf 1 juni. Op Tweede Pinksterdag om 12.00 uur gaan veel horecazaken weer open. De vakbond wil met het meldpunt inzicht krijgen of het personeel veilig en gezond kan werken.
De bond roept horecapersoneel op om zowel positieve als negatieve ervaringen met werken in coronatijd te melden. FNV Horeca d destilleert uit alle meldingen goede voorbeelden maar ook verbeter- en zorgpunten. Deze worden gedeeld met werkgevers in de horeca en de overheid.

Maximale gastenaantal

De vakbond hoopt dat de meldingen worden meegenomen in de besluitvorming over de situatie vanaf 1 juli, wanneer in de horeca het maximale gastenaantal wordt verhoogd van dertig naar honderd.
Zorgwekkende individuele kwesties zal de bond direct aanpakken. Het meldpunt kan hier worden bekeken.