Het Hogeland bezorgt rijbewijs en paspoort aan huis

Gemeente gaat rijbewijzen bezorgen
Gemeente gaat rijbewijzen bezorgen © Nico Swart/RTV Noord
De gemeente Het Hogeland gaat vanaf dinsdag paspoorten, ID-kaarten, rijbewijzen of gehandicaptenparkeerkaarten thuisbezorgen. Het gaat om een proef van een half jaar.
Daarna wordt er geëvalueerd of de service bevalt. Als dat zo is dan zal deze beschikbaar blijven. De gemeente kondigde de nieuwe bezorgservice begin dit jaar al aan.

Extra service

Normaal gesproken komen inwoners twee keer langs op één van de locaties van de gemeente Het Hogeland om een nieuw document te regelen; voor het aanvragen én voor het afhalen.
‘Deze extra service sluit aan op onze Hogelandster dienstverlening. Vanaf september zijn de openingstijden van de publieksbalies gewijzigd. We zijn gaan onderzoeken welke andere vormen van dienstverlening een alternatief kunnen bieden’, laat burgemeester Henk Jan Bolding weten.
Door de bezorgdienst bekijkt de gemeente of ze tegemoet kunnen komen aan de wensen van de inwoners. ‘Door de coronacrisis is deze service voor inwoners wellicht een goede uitkomst’

Gecertificeerd bedrijf

Voor de bezorging gaat de gemeente in zee met een gecertificeerd bedrijf. Medewerkers van dit bedrijf zijn bevoegd om de identiteit van inwoners vast te mogen stellen.
De documenten kunnen overigens ook nog gewoon worden afgehaald in één van de gemeentehuizen. De kosten voor het bezorgen van een document kost vijf euro.