Marnix Kolder houdt het aan De Langeleegte voor gezien

Marnix Kolder stopt na vier jaar bij Veendam 1894. Of de aanvaller volgend seizoen nog op de amateurvelden te zien is, is de vraag. De 39-jarige goalgetter gaat namelijk niet actief op zoek naar een andere club.

'Als er niks komt is het ook goed', zegt Kolder. In dat geval heeft hij z'n lange carrière afgesloten.

Kolder begon in de jeugd van WVV in Winschoten, waar SC Veendam hem op 16-jarige leeftijd wegplukte. Hij speelde daarna ook nog voor FC Groningen, VVV Venlo, Go Ahead Eagles en FC Emmen.

Nog niet klaar

Alles wijst erop dat Kolder nog niet klaar is met voetballen. Hij heeft nog wel ambities, maar dan moet er wél een goede klik zijn tussen hem en een andere club.

'Het moet een uitdaging zijn en het moet goed voelen', zegt hij. 'En het moet ook aan mijn wensen voldoen. Ik kan bijvoorbeeld door gezin, werk en studie niet twee keer per week trainen. Als ik niks met een club heb, ga ik er ook niet heen. En ik ga er heen voor het voetbal, niet voor na afloop in de kantine.'

Daarmee is een club op vierde of vijfde klasse-niveau wat hem betreft uitgesloten.

Als ik niks met een club heb, ga ik er ook niet heen
Marnix Kolder

Twijfels

Normaal gesproken zou Kolder de komende week bij Veendam 1894 de training hervatten.

'Ik heb er niet echt zin in en ik heb het voetbal ook niet gemist in de afgelopen periode. Dat zette me wel aan het denken. Ik heb mijn twijfels geuit bij de nieuwe trainer en het bestuur, en heb daarop de knoop doorgehakt om niet verder te gaan bij Veendam 1894.'

Kolder scoorde gedurende drieënnhalve seizoenen 103 keer voor de zondag tweedeklasser. Dat gebeurde regelmatig op aangeven van Angelo Cijntje, die vanwege een beenbreuk al een seizoen eerder stopte. Door de impulsen van het tweetal promoveerde het elftal van de derde naar de tweede klasse.

Lees ook:
- Kolder schrijft opnieuw historie aan De Langeleegte

Meer over dit onderwerp:
voetbal VEENDAM Nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws