Gemeente en Veiligheidsregio tevreden over heropening horeca

De terrassen mogen mogelijk eind maart weer open
De terrassen mogen mogelijk eind maart weer open © Erik Hogeboom/RTV Noord
'We zijn heel erg tevreden. Er hing een goede sfeer.' De gemeente Groningen laat bij monde van woordvoerder Natascha van 't Hooft weten dat de heropening van de horeca in Groningen goed verlopen is.
'Over het algemeen houdt iedereen zich goed aan de afspraken', aldus de gemeente. De Veiligheidsregio Groningen ziet eenzelfde beeld in de provincie.

Stewards

De gemeente had maandag wel extra stewards ingezet, vooral om mensen te wijzen op de regels. 'Niet zozeer om te handhaven, maar wel om alles en iedereen in goede banen te leiden', benadrukt Van 't Hooft.
De komende dagen gaat de gemeente kijken naar de punten die nog beter kunnen. Eén daarvan is het Zuiderdiep, waar ondernemers ontevreden zijn, omdat ze hun terras alleen langs de gevel mogen neerzetten en niet, zoals eerder, op de stoep. 'We gaan met hen in gesprek', aldus de gemeente.
Ook wordt in de gaten gehouden of de verkeersstromen, dus de fietsers en voetgangers, goed gaan. En de plekken voor het stallen van fietsen worden nog onder de loep genomen.

Toestroom

Ook vanuit Koninklijke Horeca Nederland klinkt na dag één een tevreden geluid. 'We waren een beetje bang dat er om 12 uur bij de heropening een grote toestroom van bezoekers zou zijn, waardoor het te druk werd. Maar dat gebeurde niet. De sfeer was gezellig en gemoedelijk en ondernemers waren goed voorbereid', aldus voorzitter Irene van der Velde van de Groningse afdeling van de horecabond.