FC Groningen in laatste minuut langs Excelsior

FC Groningen in laatste minuut langs Excelsior
GRONINGEN - FC Groningen heeft de competitie zaterdagavond hervat met een 3-2 zege op Excelsior uit Rotterdam. De ruststand was 0-0.
Goran Lovre scoorde twee keer. Zijn tweede doelpunt in de laatste minuut bleek de winnende. Marcus Berg maakte de derde Groningse treffer.
In de eerste helft was de grootste kans voor Excelsior. Na ruim een kwartier spelen trof Robert Braber de onderkant van de lat. FC Groningen kreeg een aantal mogelijkheden via onder anderen Berg en Lovre. De hechte defensie van de Rotterdammers vormde echter een te groot obstakel.
Kort na rust behoedde doelman Brian van Loo FC Groningen voor een achterstand door met een reflex een inzet van Geert den Ouden naast te tikken. Lovre scoorde in de 58ste minuut de 1-0 op aangeven van Stefan Nijland. Nog geen minuut later werd het via Geert den Ouden alweer gelijk. In de 64ste minuut schoot Berg zijn negende doelpunt van dit seizoen binnen. Daniël Guijo-Velasco scoorde ruim een kwartier voor tijd de 2-2. Terwijl de 19.000 toeschouwers zich al verzoend hadden met een gelijkspel, werd Lovre in de laatste minuut van de blessuretijd de matchwinner dankzij zijn vijfde treffer van dit seizoen.
FC Groningen staat nu vierde in de Eredivisie met 36 punten uit 19 wedstrijden.