Inwoners Eemsdelta mogen nieuw gemeentelogo kiezen

Uit deze twee logo's konden inwoners kiezen
Uit deze twee logo's konden inwoners kiezen © Gemeente Eemsdelta
De komende twee weken kunnen inwoners van de nieuwe gemeente Eemsdelta kiezen wat het logo van hun gemeente wordt.
Inwoners kunnen stemmen via de website www.eemsdeltakiest.nl. Via huis-aan-huis-bladen is ook een flyer met antwoordkaart verspreid waarmee ook kan worden gestemd. Iedere inwoner kan één maal zijn stem uitbrengen.
In de vergadering van de Raadsklankbordgroep van 24 juni wordt bekendgemaakt op welk logo de keuze is gevallen. De nieuwe gemeente Eemsdelta ontstaat op 1 januari 2021, als de huidige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum samen verder gaan.

Keuze uit twee logo's

Er valt te kiezen uit twee logo's. Het ene bestaat uit de gemeentenaam met blauwe en groene balken onder en boven. Die balken staan symbool voor het blauwe water en het groene landschap in Eemsdelta. De golvende vorm betekent: in goede en slechte tijden houden inwoners de kop d'r veur. De rode kleur van de tekst geeft de woningen en gebouwen in de gemeente en de organisatie weer.
De balken staan symbool voor het water en het landschap
De balken staan symbool voor het water en het landschap © Gemeente Eemsdelta
Het andere logo is opgebouwd uit golvende lijnen die symbool staan voor water, wuivend gewas en actieve mensen. Ze betekenen ook de verschillende wijken, buurten en dorpen, woningen en landerijen, die straks bij elkaar horen. De lijnen vormen samen de letter 'e'. De vlecht van drie lijnen in het midden staat voor de drie gemeenten die samengaan.
De lijnen vormen samen de letter e
De lijnen vormen samen de letter e © Gemeente Eemsdelta
Stemmen kan van 2 tot en met 14 juni.