Lopend Vuur: Ik betrap mezelf ook wel eens op (onbedoeld) racisme

Anti-racismedemonstratie op de Grote Markt in Stad
Anti-racismedemonstratie op de Grote Markt in Stad © Jeroen Berkenbosch/RTV Noord
In diverse landen is de afgelopen dagen geprotesteerd tegen racisme. Aanleiding is de dood van de Amerikaan George Floyd, die overleed nadat een agent hem minutenlang op de grond drukte met een knie in de nek.
De protesten richten zich op 'het anti-zwart politiegeweld in de VS en Europa'. In Amerika leidden die protesten al dagenlang tot rellen. In Amsterdam stonden maandag vijfduizend mensen op de Dam. En in Groningen werd gisteravond door zo'n duizend mensen, op anderhalve meter afstand, gedemonstreerd.
Bij zulke protesten is het altijd goed eens in de spiegel te kijken. Maak jij ook wel eens een opmerking of grap over minderheden? Of maak je bedoeld of onbedoeld wel eens een kwetsende opmerking?
Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze facebookpagina of laat ons telefonisch weten wat je vindt via 050-3188288.

(On)voorzichtig?

'We zijn inmiddels niet voorzichtig genoeg meer' was dinsdag ons Lopend Vuur. Van de 6.718 stemmers was 83 procent het daarmee eens, 17 procent oneens.