Geen beurs, maar wandeling langs nieuwbouw in Delfzijl

Het ontwerp van de nieuwe woningen in de Schrijversbuurt in Delfzijl
Het ontwerp van de nieuwe woningen in de Schrijversbuurt in Delfzijl © Acantus
Delfzijlsters die te maken krijgen met sloop en nieuwbouw vanwege de versterking, kunnen de komende weken langs alle locaties lopen waar nieuwe huizen worden gebouwd.
Daar staan tijdelijk borden met informatie over de verschillende projecten.
Het is met name bedoeld voor de 527 huishoudens in de Zandplatenbuurt in Delfzijl Noord. Vrijwel alle woningen gaan tegen de vlakte, omdat ze niet aardbevingsbestendig zijn. Ze worden vervangen door nieuwbouw op 26 verschillende locaties.

Beurs afgelast

De borden zijn een alternatief voor een beurs die vrijdag en zaterdag gehouden zou worden in de Brede School Noord. Die bijeenkomst is vanwege de maatregelen rond het coronavirus afgelast. Bewoners kunnen de locaties nu op eigen gelegenheid bezoeken.
De planning van de nieuwbouwprojecten loopt sterk uiteen. Op sommige locaties zijn de eerste bewoners al verhuisd naar een nieuwe woning. Op andere locaties wordt op dit moment gebouwd, zoals de Schrijversbuurt, waar zestig nieuwe huizen komen.
Voor andere plekken, zoals het terrein van het voormalige Delfzicht ziekenhuis, moeten nog plannen worden gemaakt. Het doel is dat alle bewoners uiterlijk 2024 verhuisd zijn naar een nieuwe woning.

Meer projecten

De infoborden blijven er tot eind juni staan. De nieuwbouwlocaties zijn ook voor andere Delfzijlsters relevant. Zo wordt nog deze maand duidelijk of het zuidelijke gedeelte van de Zandplatenbuurt, van nog eens 342 huizen, ook te maken krijgt met sloop en nieuwbouw.