Vier geslaagden in één gezin: 'We hebben het klein gehouden'

Ramon, Vera en Wessel (Sil was niet huis)
Ramon, Vera en Wessel (Sil was niet huis) © Nico Swart/RTV Noord
In huize Bijsterveld in Warffum is het deze week vierdubbel feest. Vera, Wessel, Ramon en Sil zijn namelijk tegelijk geslaagd voor hun eindexamen. Maar liefst vier rugtassen bungelden er donderdag aan de vlaggenstok van het gezin.
'Ik had het wel verwacht', zegt Vera, die net als haar oudere broer Wessel is geslaagd voor vmbo-tl. Ramon wist zijn papiertje te bemachtigen voor de havo. Nooit zaten ze bij elkaar in dezelfde klas.
'Ik ben wel een keertje blijven zitten', biecht Ramon op. Sil is jammer genoeg niet thuis, als verslaggever Nico Swart 's middags op bezoek komt.

Drieling

Samen een feestje vieren zijn Vera, Wessel en Sil wel gewend: ze vormen een drie-eiige drieling. Ze lijken dus niet op elkaar, maar zijn wel op dezelfde dag jarig.
'Het is wel leuk natuurlijk dat je allemaal tegelijkertijd slaagt. Dat had niemand verwacht' zegt Ramon. 'Dat ik niet bij de drieling hoor maakt het niet minder leuk.'

Bescheiden feestje

Omdat er vanwege het coronavirus geen diploma-uitreiking en eindexamenfeest kan worden gehouden, besloot het gezin thuis een klein feestje te geven.
'Er zijn een paar bekenden langsgekomen. We hebben het klein en ingetogen gehouden en natuurlijk de afstand bewaard', zegt Wessel.
Wat de jongeren nu gaan doen? 'Ik ga naar het Alfa College', zeggen Vera en Wessel tegelijk. 'Ik ga naar de Hanzehogeschool om de ALO-pabo te doen', besluit Ramon.