Donar en RTC Noord verlengen samenwerking, coach blijft

Basketbalclub Donar en de Basketball Academy RTC Noord hebben vrijdagmiddag een overeenkomst getekend om de samenwerking voor onbepaalde tijd te verlengen. Ook is het contract met RTC hoofdcoach Pete Miller verlengd.

Basketball Academy Regionaal Training Centrum (RTC) Noord bestaat sinds 2011 en biedt een opleidingstraject voor jonge basketballers. Het RTC Noord is bedoeld om de aansluiting tussen talenten en het huidige topbasketbal te verbeteren en vormt de basis van de spelers die bij Donar actief zijn in het U18 en het DTL team.

Donar bestuurslid technische zaken Martin de Vries en RTC Noord bestuurslid technische zaken Michel Houttuin (Foto: Karel Jan Buurke/RTV Noord)

Samen sterk

‘De jeugdspelers, jongens en meiden, die worden door onze samenwerking qua kennis, kwaliteit en faciliteiten beter bediend. Dat kun je als enkele partij niet doen, maar met z’n tweeën kun je je sterker maken voor de toekomst van het jeugdbasketbal’, aldus RTC Noord bestuurslid technische zaken Michel Houttuin.

RTC hoofdcoach Pete Miller en U18 coach Stijn Lechner (Foto: Karel-Jan Buurke/RTV Noord)

Pete Miller blijft langer

Verder is het contract met RTC hoofdcoach Pete Miller met twee seizoenen verlengd. De voorzitter van het RTC Noord, Hans Kastermans, is hier vanzelfsprekend blij mee. ‘Doordat Pete Miller nog twee jaar aan ons verbonden is, kunnen we de lijn die we drie jaar geleden met hem hebben ingezet, volop voortzetten en uitbouwen.’ Ook is Stijn Lechner aangesteld als coach voor het U18 team.

Lees ook:
- Topsporthal MartiniPlaza kan zich na opknapbeurt meten met internationale arena's

Meer over dit onderwerp:
donar GRONINGEN Nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws