De Papiermolen in Stad maandag weer open, reserveren verplicht

Openluchtbad De Papiermolen in Stad
Openluchtbad De Papiermolen in Stad © Openluchtbad De Papiermolen
Buitenbaden gevuld? Check. Reparatiewerkzaamheden afgerond? Check. Medewerkers van zwembad De Papiermolen in de stad Groningen hebben de afgelopen weken niet stilgezeten. Komende maandag gaat het zwembad voor het eerst sinds maanden weer open.
Enkele weken geleden kregen zwembaden groen licht om weer open te gaan, maar in De Papiermolen moesten nog een paar aanpassingen worden gedaan.

Niet zomaar open

Het vullen van het 50-meterbad, met twee miljoen liter water, heeft een week geduurd. Ook het verwarmen van het water duurde een week. Voordat de baden konden worden gevuld, moesten nog wel wat reparatieklusjes worden verricht.
Nog niet alle baden zijn maandag klaar voor gebruik voor recreatieve zwemmers: baden 1, 2 en 3 worden de komende weken klaargemaakt. Het zwembad verwacht half juni zover te zijn om ook deze banen te openen.

Eerder uit het bad

Bezoekers die baantjes willen trekken mogen dat maximaal drie kwartier doen. Ze mogen in totaal een uur blijven. Het laatste kwartier moet worden gebruikt om uit het zwembad te gaan en om te kleden.
Recreatieve zwemmers mogen drie uur in het zwembad blijven. Ook zij moeten een kwartier van te voren uit het bad gaan. Verder zijn beide gedeeltes van het zwembad afgeschermd. Mensen die baantjes zwemmen kunnen dus niet zomaar in een ander bad springen.

Coronamaatregelen

Mensen die een plons willen nemen in De Papiermolen moeten van tevoren online reserveren. Betalen kan nog steeds bij een van de kassa's van het zwembad.
Volgens het zwembad is er bij het banen trekken plek voor veertig personen, bij het recreatieve zwemmen kunnen maximaal honderd personen per blok worden toegelaten.
Net als bij andere zwembaden, moet de zwemkleding thuis al worden aangetrokken. Douchen in het zwembad zit er niet in, dat moet ook thuis.
Medewerkers van het zwembad maken na iedere groep zwemmers de trappen en deurklinken schoon. Bezoekers van het zwembad wordt gevraagd zo min mogelijk dingen aan te raken.