Asielzoeker (16) binnen een week twee keer aangehouden voor auto-inbraak

In Ter Apel zijn afgelopen zaterdag twee zestienjarige jongens aangehouden, omdat ze worden verdacht van meerdere pogingen tot diefstal uit auto's.

Ze werden herkend op beelden van bewakingscamera's. Het gaat om twee bewoners van het plaatselijke asielzoekerscentrum. De verdachten bleken overigens niets te hebben buitgemaakt. Na verhoor zijn ze weer vrijgelaten.

Het Openbaar Ministerie moet nog beslissen welke straf ze krijgen. Een van de twee verdachten werd een paar dagen eerder ook al aangehouden voor eenzelfde vergrijp.

Lichte toename

De politie vermoedt dat ze ook betrokken zijn bij andere auto-inbraken in Ter Apel. 'We zien daar een lichte toename van het aantal diefstallen uit auto's sinds begin mei', zegt een politiewoordvoerder. 'Het gaat om een tiental keren. Een jaar eerder waren het in dezelfde periode drie gevallen.'

Overigens bleken de auto's lang niet altijd afgesloten. Vaak bleef het bij een poging, zegt de politiewoordvoerder: 'Van schade is meestal geen sprake. Er is wel een e-reader buitgemaakt. Maar in een ander geval hebben ze geld laten liggen. Het is niet duidelijk waarom.'

Lees ook:
- Ketenmarinier Wolthof: ‘Ter Apel is in een jaar veiliger geworden’

Deel dit artikel:

Recent nieuws