Heuvelman GSO bouwt nieuwe loods in Delfzijl

Heuvelman GSO uit Delfzijl heeft op het industriegebied Oosterhorn ruim een halve hectare land van Groningen Seaports gekocht om haar activiteiten uit te breiden. De investering van 1,3 miljoen euro levert vijf extra arbeidsplaatsen op.

Heuvelman GSO, onder andere actief in de op- en overslag van bulkgoederen, zocht een nieuwe locatie dichtbij de loskade. Het ophogen van het terrein is inmiddels begonnen. Binnen enkele maanden verrijzen twee loodsen die geschikt zijn voor de op- en overslag.


Multifunctioneel

Een nieuwe loods en de andere loods staan nu nog op het oude Ubbens-terrein in Delfzijl en worden hergebruikt. De faciliteiten worden multifunctioneel ontworpen. Daardoor zijn ze zowel geschikt voor opslag van algemene bulkgoederen als voor grondstoffen voor de chemische industrie.

Wij kunnen zo het hele proces van aan- en afvoer, opslag, overslag en transport op een efficiëntere manier verzorgen
Roy Boxmeer - directeur Heuvelman GSO

Efficiënter

Roy Boxmeer, een van twee directeuren van Heuvelman GSO, over de aankoop. ‘Dit terrein is strategisch perfect gelegen. Wij kunnen zo het hele proces van aan- en afvoer, opslag, overslag en transport op een efficiëntere manier verzorgen, omdat het aantal transportbewegingen daalt. Daarnaast heeft het positieve gevolgen voor de werkgelegenheid, want er komen vijf extra arbeidsplaatsen bij.’

Impuls

Ook Groningen Seaports is tevreden. ‘Wij zijn vanzelfsprekend erg blij dat Heuvelman GSO ondanks deze onzekere tijden kansen ziet en wil investeren in een nieuwe locatie in Delfzijl. Bovendien is het een belangrijke impuls voor de ontwikkeling van dit gedeelte van het industriegebied waar al meer initiatieven zijn aangekondigd. De komst van dit bedrijf helpt ons dit terrein verder te ontwikkelen’, stelt directeur Cas König vast.

Naar verwachting zal Heuvelman GSO de faciliteit eind 2020 in gebruik nemen.

Lees ook:
- Heuvelman GSO neemt activiteiten Schipper Recycling over

Meer over dit onderwerp:
economie DELFZIJL Nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws