Lopend Vuur: Fietsers horen in de binnenstad van Groningen

Een steward bij de ingang van de Folkingestraat
Een steward bij de ingang van de Folkingestraat © Tristan Braakman/RTV Noord
In de middaguren zijn fietsers momenteel persona non grata in een deel van de Groninger binnenstad. De drukste winkelstraten van Groningen zijn sinds kort voetgangersgebied. De fietsroutes zijn afgesloten van 12.00 tot 19.00 uur.
Het gaat onder meer om de Folkingestraat, Zwanestraat, Brugstraat en de Vismarkt. Met de maatregel wil het stadsbestuur de drukte verminderen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Omzet ondernemers

Die maatregel heeft, sinds de invoering, op de nodige kritiek kunnen rekenen. De Groningen City Club (GCC) pleit er voor de maatregel nog deze week te versoepelen. Reden: de verwachte drukte in de binnenstad is uitgebleven.
Zo wil de GCC dat fietsers op doordeweekse dagen in de middag weer worden toegestaan. 'Bezoekers aan de binnenstad die met de fiets komen, zorgen voor een groot deel van de dagelijkse omzet bij veel ondernemers. Nu de verwachte drukte is uitgebleven, zien wij geen noodzaak om de huidige maatregelen op dit niveau te blijven handhaven.'
Volgens de gemeente zijn sommige straten, zoals de Folkingestraat, te smal om zowel fietsers als voetgangers toe te laten in deze anderhalvemetersamenleving.
Hoe kijk jij hier naar?

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze facebookpagina of laat ons telefonisch weten wat je vindt via 050-3188288.

Ik ben blij dat het thuisonderwijs voorbij is

Dat was ons Lopend Vuur van gisteren. Van de 2.519 stemmers is 73 procent het hier mee eens.