Oud-bestuurder Lefier in Commissie Mijnbouwschade

De Commissie Mijnbouwschade komt onder leiding te staan van jurist en oud-rechter Rian Vogels. De commissie start op 1 juli.

Naast Vogels bestaat de commissie uit Margriet Drijver, oud-bestuurder van de Groningse woningbouwcorporatie Lefier, gebouwconstructie-expert (ondergrond) Siefko Slob en gebouwconstructie-expert (bodembeweging door mijnbouw) Piet van Staalduinen.

Niet voor Groningen

Met het opzetten van deze commissie komt er één plek waar mensen zich kunnen melden met schade door mijnbouw. Dat geldt niet voor de schade door gaswinning in Groningen en Norg. Die schade wordt door de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) afgehandeld. TCMG wordt op 1 juli Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG).

De nieuwe commissie gaat wel samenwerken met TCMG en de opvolger IMG. Dat wordt gedaan om ervoor te zorgen dat mensen maar op één plek aangifte hoeven te doen van schade door mijnbouw.

Pepergasthuis

Margriet Drijver hield zich bij Lefier als interim-directeur bezig met de verkoop van het Pepergasthuis in Stad. Ondanks protesten van bewoners en de gemeente hield ze vol en mocht de verkoop van het Pepergasthuis doorgaan.

Lees ook:
- Verkoop Pepergasthuis mag doorgaan, bezwaren gemeente en bewoners afgewezen
- Alles over aardbevingen in de provincie Groningen

Meer over dit onderwerp:
gaswinning GRONINGEN Nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws