Kringloopwinkel zoekt scootmobieldieven: 'Wat een laffe daad!' (update)

De scootmobieldieven aan het werk.
De scootmobieldieven aan het werk. © Facebook/Kringloop Plus
Wie steelt er nou scootmobielen bij de kringloop? Dat vraagt kringloopwinkel Kringloop Plus aan de Diamantlaan in Stad zich af.
In de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag, drongen twee mannen het fietsenhok van de kringloopwinkel binnen. Aan weerszijden van het hek hadden ze een bout losgedraaid. Vervolgens gingen ze er vandoor met twee scootmobielen.

Laffe daad

Directeur Erwin Sturing van Kringloop Plus kan er nóg niet over uit.
'Wat een laffe daad', briest hij op woensdagochtend. 'Ik vind de daad eigenlijk nog erger dan het gemis van die scootmobielen. Dat je met je poten van andermans spullen af moet blijven is één principe, maar dat je dan ook nog steelt van een kringloopwinkel, die mensen steunt die het wat minder hebben, dan word ik pislink.'

Beloning ligt klaar

'Wie herkent deze mannen op de videobeelden?', vraagt de kringloopwinkel zich af op facebook. Voor de gouden tip die ervoor zorgt dat de dieven in hun kraag worden gevat, ligt een beloning klaar, belooft Sturing.
De Kringloop Plus-baas zegt dat hij al meerdere tips heeft binnengekregen. 'Maar daar kan ik nog niks over zeggen. Ik ga vandaag aangifte doen. Omdat ik de daad zo laf vond, ben ik zo brutaal geweest om de bewakingsbeelden maar vast online te zetten. Want ik ben hier heel erg pissed off over.'
(Het bericht is aangevuld met de reactie van Erwin Sturing van Kringloop Plus)