Stadjer hangt celstraf boven het hoofd voor gewelddadige diefstallen en stalking

Het Openbaar Ministerie verlangt veertien maanden cel voor een 40-jarige Stadjer wegens stalking van zijn ex-vriendin en enkele gewelddadige winkeldiefstallen.

De man legde zich in juni vorig jaar niet neer bij de beëindiging van de relatie. Hij stuurde zijn ex-vriendin meerdere berichten en zocht haar bij haar huis op. Toen de vrouw hem verzocht hiermee op te houden, bleef hij haar lastig vallen.

De vrouw vertrok uiteindelijk naar een blijf-van-mijn-lijfhuis.

'Ik breek jouw nek'

In oktober stal de Stadjer in een slijterij twee dure flessen whisky. De medewerkster vroeg hem de flessen terug te zetten. Als antwoord hierop stopte de man nog een extra fles in zijn tas. Hij liep vervolgens naar de vrouw en zei: 'Ik breek jouw nek'. De vrouw schakelde vervolgens de politie in.

In dezelfde periode stal de man in een supermarkt zalm, chips en sterke drank. Hij liep de kassa voorbij en betaalde niet. Een medewerkster sprak de man hierop aan, waarop hij haar een harde duw gaf.

Fors strafblad

Camera's legden de beide diefstallen op beeld vast. De man werd via die beelden herkend. Hij bekende de diefstallen, maar kon zich de duw en de bedreiging niet meer te herinneren.

De Stadjer heeft een fors strafblad dat uit zestien kantjes bestaat. Hij is recentelijk nog veroordeeld tot anderhalf jaar cel. Die straf moet hij nog uitzitten. Dit geldt ook voor een voorwaardelijke straf van zes maanden waarvan eerder al is bepaald dat hij die ook moet uitzitten.

Direct weer vast

De man kampt met persoonlijkheidsstoornissen, maar wil niet geholpen worden.

Begin mei werd het voorarrest van de man in deze zaak op voorwaarden onderbroken. Een van de voorwaarden is dat hij verplicht is voor de rechters te verschijnen. Hij verscheen echter niet.

De rechter besliste dat de man per direct weer wordt vastgezet, ook al moet in zijn zaak nog uitspraak worden gedaan.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws