Gestolen scootmobielen uit kringloop teruggevonden in twee stadswijken

De eerder gestolen scootmobielen zijn weer terug bij Kringloop Plus in Groningen.
De eerder gestolen scootmobielen zijn weer terug bij Kringloop Plus in Groningen. © Nico Swart/RTV Noord
Bij Kringloop Plus in Stad kan weer gelachen geworden. In de afgelopen dagen overheerste er vooral boosheid en teleurstelling, omdat vorige week twee scootmobielen uit de kringloopwinkel waren ontvreemd. Maar de scootmobielen staan inmiddels weer op hun oude plek.
De grote vraag die bij Erwin Sturing, directeur van Kringloop Plus, blijft hangen is wat er sinds vorige week vrijdagnacht met beide scootmobielen is gebeurd.
De politie vond de ene scootmobiel deze week terug in de stadswijk Lewenborg. De andere stond ergens in de Oranjebuurt. Tussen beide wijken zit hemelsbreed een slordige vijf kilometer.

Te heet onder de voeten?

'Waar ze zijn geweest is ons niet bekend, maar de politie heeft beide scootmobielen gevonden en teruggebracht', zegt Sturing donderdag tevreden.
Hij vermoedt dat het de scootmobieldieven -mede door de media-aandacht na de diefstal- wat te heet onder de voeten is geworden. 'Ze hebben de scootmobielen uiteindelijk achtergelaten op straat.'
Hoewel beide vervoersmiddelen weer terug zijn in de winkel aan de Diamantlaan, zijn ze hun avontuur niet ongeschonden doorgekomen. 'Van één scootmobiel ontbreken de sleutels en bij de ander is de accu verdwenen', vertelt Sturing. 'Ik ben inmiddels wel wat minder boos, maar ik vind de diefstal nog steeds een laffe daad. Ik hoop dat de politie de daders alsnog te pakken krijgt.'

Gebruiksklaar

Omdat beide scootmobielen gehavend zijn achtergelaten, duurt het nog even voordat ze gebruiksklaar zijn voor een mogelijke nieuwe eigenaar. 'Ik kan er nu helaas niemand blij mee maken', besluit de directeur van de kringloopwinkel.