Oost-Groninger gemeenten willen kwetsbare jongeren beter begeleiden

Kwetsbare jongeren
Kwetsbare jongeren © RTV Rijnmond (bewerkt door RTV Noord)
Kwetsbare jongeren in Oost-Groningen moeten beter begeleid worden en daardoor meer kans krijgen op een betaalde baan. Dat vinden de gemeenten Veendam, Pekela, Oldambt, Stadskanaal en Westerwolde. Zij slaan daarom de handen ineen.
Op dit moment werken de gemeenten nog op hun eigen manier. Door allemaal op dezelfde manier te gaan werken, moeten de kansen op de arbeidsmarkt voor kwetsbare jongeren tot 23 jaar worden vergroot.

Kwetsbare jongeren

Het gaat om jongeren met bijvoorbeeld psychische klachten, een moeilijke jeugd of een beperking waardoor zij meer moeite hebben met het vinden van hun plek in de maatschappij dan mensen die daar geen last van hebben.
‘Door deze jongeren beter te begeleiden, weet je sneller wat ze nodig hebben en kun je ze meer kansen bieden. Deze jongeren kunnen heel veel, maar hebben het soms net even minder makkelijk dan anderen’, zegt Oldambtster wethouder Bard Boon.
Annelies Kleve, wethouder in Veendam: ‘Door als gemeenten op dezelfde manier te werken, ontstaat duidelijkheid voor alle betrokken partijen.’ De gemeenten werken onder andere samen met het onderwijs om zicht te houden op deze jongeren.

Coördinator

Een woordvoerder van de gemeente Oldambt: ‘Je hebt jongeren die in Veendam wonen, maar in Oldambt dagbesteding volgen. Zij kunnen te maken krijgen met een andere werkwijze en dat kan lastig zijn.’
De gemeenten gaan een coördinator aanstellen om ervoor te zorgen dat de gemeenten exact op dezelfde manier te werk gaan.