Gemeente koopt zalencentrum De Hoogte in Winsum

Zalencentrum De Hoogte komt in handen van de gemeente
Zalencentrum De Hoogte komt in handen van de gemeente © Google Street View
Zalencentrum De Hoogte in Winsum wordt gekocht door de gemeente Het Hogeland.
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de aankoop te doen vanwege de plannen die er zijn voor het centrum van het dorp.

Publiekstrekker

De gemeente wil onderzoeken of het gebied rond het zalencentrum anders kan worden ingevuld en ingericht, bij voorkeur niet met winkels, maar met een andere publiekstrekker, zoals culturele of maatschappelijke doeleinden.
Ook wordt gekeken naar de bereikbaar van de winkelstraat, Hoofdstraat Obergum, die even verderop ligt.

Parkeerplaatsen

Een aantal ondernemers wil graag sloop van het zalencentrum zodat er parkeerplaatsen gerealiseerd kunnen worden. De gemeente gaat nu eerst onderzoeken hoe de bereikbaarheid en de parkeergelegenheid het beste aangepakt kan worden.
Wethouder Harmannus Blok wil in gesprek met de omgeving kijken wat er mogelijk is. ‘We willen het centrum van Winsum nog verder versterken. Op deze manier kunnen wij daadwerkelijk veranderingen in dit gebied bewerkstelligen.’

Verhuur

De aankoop van De Hoogte biedt volgens de gemeente de mogelijkheden en ruimte om in de toekomst stedenbouwkundige en ruimtelijke verandering in dit gebied te doen.
Terwijl de plannen voor en rondom het pand in de maak zijn zal zalencentrum De Hoogte voorlopig de komende jaren verhuurd worden aan de huidige exploitant.