Brand legt clubgebouw Motorcrossclub Siddeburen in de as

Motorclub Siddenburen brandt
Motorclub Siddenburen brandt © ProNews
Het clubgebouw van de motorcrossclub in Siddeburen is in de nacht van vrijdag op zaterdag verwoest door brand. Daarbij raakte niemand gewond. Over de oorzaak van de brand wordt nog in het duister getast.
De brand werd afgelopen nacht rond 01.00 uur opgemerkt. Toen de brandweerkorpsen van Siddeburen en Wagenborgen bij het pand aan de Kugelslaan kwamen, sloegen de vlammen al uit het dak. Daarop werd besloten om het clubhuis gecontroleerd uit te laten branden.
Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat het clubhuis door de houten constructie al snel als verloren moest worden beschouwd. 'Gelukkig voor de motorcrossclub was het geen groot gebouw en waren er geen explosieve materialen in het pand aanwezig. Het was een soort kantine, waar verder weinig te halen was.'

Lastig

Onderzoek moet uitwijzen hoe de brand precies is ontstaan, al vermoedt de zegsman van de brandweer dat dit lastig kan worden. 'Er is weinig van het gebouw overgebleven. Het zal niet meevallen om iets terug te vinden wat kan uitwijzen of het bijvoorbeeld om brandstichting gaat', besluit hij.