Inge van Calkar treedt op op dak Forum: 'Wat een plek!'

Maandenlang lagen optredens vrijwel helemaal stil. Langzaamaan kunnen ook artiesten weer aan de bak, zij het voor een kleiner publiek. Inge van Calkar stond zaterdag op het dak van Forum Groningen.

'Het voelt een beetje als een nieuw begin', geeft ze toe. Ook zij had de afgelopen maanden vanwege de coronacrisis geen optredens meer. Op het dak mogen dertig mensen komen kijken, de rest moet het via een livestream op haar site volgen.

Mooie plek

Van Calkar is blij dat ze weer 'los mag'. 'En dan meteen op zo'n mooie plek. Moet je kijken, prachtig! Ik heb nog nooit op zo'n plek gestaan', vertelt ze voorafgaand aan het concert.

Ze speelt een set van dertig minuten, met een mix van oude en nieuwe nummers. 'En we nemen ook direct een clip op bij een gloednieuw nummer', aldus de zangeres.

Dj's

Van Calkar was niet de eerste die een concert gaf op het dak pal naast de Martinitoren. Half april gaven drie dj's al een optreden op dezelfde plek. Dat was toen nog zonder publiek vanwege de coronamaatregelen.

Het concert van Van Calkar zou eigenlijk vorige week zaterdag 6 juni plaatsvinden, maar vanwege het weer is dat verplaatst naar deze zaterdag.

Lees ook:

- Inge van Calkar gaat optreden op het dak van Forum Groningen
- Dj's bouwen 'feestje voor het Noorden' op dak van het Forum

Meer over dit onderwerp:
Nieuws cultuur GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws