Geen verschuivingen in U-raad na verkiezing

Het Academiegebouw op het Broerplein in Stad
Het Academiegebouw op het Broerplein in Stad © Jos Schuurman/FPS
De uitslag van de verkiezingen voor de studentenzetels in de Universiteitsraad (U-raad) heeft geen verrassingen opgeleverd. Er zijn geen verschuivingen in de zetelverdeling.
Zowel medewerkers als studenten van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) mogen stemmen voor de Universiteitsraad. Van de 24 zetels is de helft voor studenten, zij mogen jaarlijks stemmen. De andere twaalf zetels gaan naar medewerkers, zij stemmen om het jaar. De verkiezing voor de zetels van de medewerkers is volgend jaar weer.
Waar vorig jaar nog 24,9 procent van de 31.700 studenten hun stem uitbracht, is dat dit jaar gezakt naar 22,1 procent. SOG en Calimero houden vijf zetels en DAG en De Vrije Student blijven steken op één zetel.

Faculteitsraden

Naast de verkiezingen voor de U-raad zijn ook de verkiezingen voor acht van de elf Faculteitsraden gehouden. Faculteitsraden mogen de algemene gang van zaken binnen de faculteit met het Faculteitsbestuur bespreken, daarnaast doen ze voorstellen.
Rector magnificus prof. dr. Cisca Wijmenga waardeert de tijd en moeite van de gekozen studenten. 'Ik wens ze straks veel succes!'
De stemming voor de verkiezingen van de studentgeledingen van de Universiteitsraad en de Faculteitsraden van de RUG heeft plaatsgevonden in de periode van maandag 8 juni 7.00 uur tot en met vrijdag 12 juni 17.00 uur.