Transavia begint weer te vliegen vanaf Eelde

Een toestel van Transavia
Een toestel van Transavia © Eva Hulscher/RTV Noord
Vliegmaatschappij Transavia hervat deze zomer twee lijnvluchten vanaf Groningen Airport Eelde. Het gaat om verbindingen naar Heraklion op Kreta en Palma de Mallorca. De vluchten gaan vanaf 2 juli twee keer per week.
Dat staat in het nieuwe bestemmingenoverzicht dat Transavia maandag heeft gepubliceerd. Het aantal bestemmingen van Transavia wordt dan fors uitgebreid tot ruim zestig, in onder meer Spanje, Griekenland en Portugal.
Daaronder dus ook twee vluchten vanaf Eelde. 'Wij doen dat omdat touroperators tientallen stoelen per vlucht vanaf Eelde gaan aanbieden. In principe zou dat de maanden erna kunnen doorlopen, maar dat hangt ook af van de belangstelling en van alle ontwikkelingen rond de coronacrisis', zegt Transavia-woordvoerder Claudia Metz. Transavia zet middelgrote toestellen in met plaats voor 150 à 190 passagiers.

Coronacrisis

Door de huidige coronacrisis, schortte Transavia onder andere haar vluchten van- en naar Groningen Airport Eelde op.
Route develop manager Jonas van Dorp, is blij met het nieuws: 'Groningen Airport Eelde is een kleinschalige luchthaven die zich in een nagenoeg coronavrije regio bevindt. Op de luchthaven kunnen passagiers door onze kleinschaligheid, maar ook met inachtneming van de anderhalve meter en andere hygiëne-maatregelen, straks veilig naar Mallorca en Kreta vertrekken.'